Nieuwsoverzicht van 2015
Al het nieuws
BEER LEVERT KOFFIEMACHINE AAN MINOYU ZWOLLE

BEER LEVERT KOFFIEMACHINE AAN MINOYU ZWOLLE

Twee maanden geleden wist BEER voor het Zwolse sushirestaurant Minoyu al duizenden euro's op energie te besparen. Afgelopen vrijdag voorzag BEER het restaurant van de Jura GIGA X3c Professional koffiemachine. Met de GIGA X3c Professional beschikt Minoyu over een machine die dertig individueel, programmeerbare koffiespecialiteiten aankan die hem uitermate geschikt maakt voor het veeleisend gebruik in de horeca.

De collectieve koopkracht van BEER zorgde ook nu weer dat Minoyu de GIGA X3c Professional, inclusief filter, kop, armatuur, melkkoeler, kopjeswarmer en vijf jaar serviceonderhoud tegen een zéér scherpe prijs aan kon schaffen.

Naast energie en het aanschaffen van de machine wordt BEER, in samenwerking met Pure Africa, hofleverancier van de koffiebonen. Wij bedanken Minoyu voor de opdracht. Ook geïnteresseerd wat BEER voor jouw organisatie kan doen? Kijk op www.beer.nl of mail ons op info@beer.nl.

ONTMOET BEER OP DE ICT VAKDAG

ONTMOET BEER OP DE ICT VAKDAG

Op maandag 11 mei kun je in gesprek met BEER op de ICTVakdag. Ontmoet ons deze dag in de Jaarbeurs van Utrecht. Bezoek onze stand. Voel je welkom. Geniet van een drankje en laat je informeren over datgene wat BEER voor jouw organisatie kan betekenen. Denk hierbij aan: 

- wagenparkbeheer en leaseauto's
- aanleggen Telecom infrastructuur
- inkoop van energie
- inkoop van kantoorartikelen
- inkoop van koffiebonen en -machines
- verwerking van afval
- efficient beveiligen van locaties
- schoonmaak
- payroll-vraagstukken 
- besparinganalyses
 
Op de beursvloer heet het BEER team je bij stand 8 van harte welkom. Het team bestaat die dag uit vier prachtige gastvrouwen (Sarah, Leah, Fleur en Bodil), één koffiespecialist (Ando Tuininga), één energieadviseur (Patrick Schilperoord) en de directie van BEER - Algemeen directeur Arthur Post, Operationeel directeur Rachel Duijn en Tjalko Bouma, directeur Marketing & Communicatie. 

Als je er bent, vergeet dan niet je visitekaartje af te geven. Daarmee maak je namelijk kans op een kostenanalyse t.w.v. € 2500,- of een iPad Air 2.

Wees erbij. 11 mei, ICTVakdag. Jaarbeurs van Utrecht. Stand 8. 

GRATIS KOSTENONDERZOEK

GRATIS KOSTENONDERZOEK

In hoeverre houdt jouw organisatie zich serieus bezig met kostenreductie? In hoeverre ben je bewust van de maandelijkse bedrijfsuitgaven? Weet jij exact wat er iedere maand uit gaat en ook waar aan? Heb je dat inzicht? Als het antwoord 'ja' is dan kun je deze post als niet verzonden beschouwen. Maar wanneer je ook maar enigszins twijfelt... dan is het raadzaam om gebruik te maken van het aanbod van BEER.

BEER houdt in de maand mei de vijf grootste kostenposten van jouw organisatie tegen het licht. Die vergelijken wij vervolgens 1:1 met onze achterban (strategische partners en leveranciers) waar wij dagelijks tegen de scherpste tarieven, grootschalig inkopen. De rapportage die wij opmaken, zet de huidig lopende uitgaven af tegen de ideale situatie als BEER het voor jou overneemt.

Wat kost dit? In de maand mei helemaal niets. Ga naar 'Het Inkoopcollectief' op de homepage van onze website en meld je daar voor het gratis 'Kostenonderzoek' aan.

BEER

BEER OVERLEGT VISIESTUK HERZIENING TELECOM LENTIS

BEER OVERLEGT VISIESTUK HERZIENING TELECOM LENTIS

Ten overstaan van een achtkoppige adviesraad verdedigde BEER afgelopen week - in samenwerking met BeeSmart - het visiestuk 'Herziening Telecom Infrastructuur Stichting Lentis'.

Stichting Lentis is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg, forensische psychiatrie en ouderenzorg. Cliënten van alle leeftijden kunnen bij Lentis terecht voor behandeling, ondersteuning en begeleiding bij ernstige psychiatrische, psychogeriatrische en psychosociale problemen.

De concrete vraag van Stichting Lentis, dat bestaat uit honderdvijftien gebouwen, vijfenzestig locaties en vijfenveertighonderd medewerkers, aan BEER: "Graag zouden wij uw visie als bedrijf horen op de toekomst van de Telecom met daarbij de organisatie Lentis als uitgangspunt. Met andere woorden: welke kant moeten wij op om toekomstgericht te investeren in de Telecom?".

In de presentatie schetste BEER een beeld van de toekomstige ontwikkelingen in de zorg in het algemeen en in het bijzonder hoe hier als Stichting Lentis op te anticiperen. Naast BEER werden nog vijf andere partijen gehoord. Drie partijen gaan door naar de volgende ronde. In hoeverre de visie van BEER overeenkomt met de toekomstplannen van Stichting Lentis horen we op korte termijn.  

BEER BIJ HARTMAN KWEKERIJEN

BEER BIJ HARTMAN KWEKERIJEN

Het bijna 72 hectare bedrijf van A.C. Hartman is een begrip in de wereld van de Nederlandse kwekerijen. Op de vier locaties Sexbierum, Oosterbierum, Klazienaveen en Almeria (Spanje) wordt op indrukwekkende schaal: komkommers, paprika's, aubergine, tomaat en witlof gekweekt. Hartman is de exclusieve dealer van Albert Heijn.

Op de agenda van gistermiddag: realiseren kostenreductie en aanschaf bedrijfsmiddelen. Binnenkort meer.

BEER START SCHOLENONDERZOEK TALENT PRIMAIR

BEER START SCHOLENONDERZOEK TALENT PRIMAIR

Als school wil je maar met één ding bezig zijn: het geven van kwalitatief goed onderwijs. Onderwijs dat bijdraagt aan de persoonlijke ontwikkeling van het kind en zorgt voor de overdracht van maatschappelijke en culturele verworvenheden. In theorie is dit een prachtig ideaal. De praktijk is echter - als altijd - weerbarstig.

Het leveren van kwalitatief goed onderwijs is tegenwoordig - hoe treurig ook - een zaak van nauwkeurig boekhouden. Elke euro die niet wordt besteed aan scholing is er immers één teveel. Talent Primair in Huizen is dezelfde mening toegedaan en heeft BEER gevraagd te onderzoeken óf - en zo ja, op welke terreinen - er bespaard kan worden binnen de tweeëntwintig aangesloten basisscholen van de stichting.

In samenspraak met het bestuur van Talent Primair zal BEER zich richten op de negen grootste kostenposten, te weten: energie, schoolartikelen, Telecom, schoonmaak, beveiliging, afval, verzekeringen, printing en koffie. Het doel van het onderzoek: het geven van een gedegen besparingsadvies voor alle genoemde diensten.

BEER richt zich de komende periode op de eerste drie pijlers: energie, schoolartikelen en Telecom. Om inzicht te krijgen op de uitgaven zal BEER op de diverse schoollocaties de lopende contracten inzien, inkoopnota's kopiëren en 1:1 afzetten tegen de tarieven die de partners/ leveranciers van BEER hanteren. Periode 1 wordt afgesloten met een kostenanalyse -> besparingsplan -> besparingsrealisatie. Periode 2 worden schoonmaak, beveiliging en afval aan een nader onderzoek onderworpen.

BEER VEROVERT RESTAURANTWERELD

BEER VEROVERT RESTAURANTWERELD

Binnen de restaurantbranche is een steeds grotere behoefte merkbaar aan een regievoerder zoals BEER. Verwonderlijk is dat niet. Het runnen van een goedlopend restaurant is topsport.

Als restauranteigenaar ben je continu bezig om je zaak naar een hoger plan te tillen. Je finetuned de gerechten op de kaart, zorgt voor de lekkerste wijnen en maakt van een avondje uit een belevening voor de gast. Dit alles vergt tijd, ontzettend veel tijd. Wanneer je de weinige tijd die je hebt ook nog eens moet besteden aan facilitaire rompslomp dan is dat zonde. Vandaar dat er steeds meer restaurateurs zijn die BEER inschakelen om dit voor hen over te nemen.

Een dankbare taak aangezien er bij een restaurant ontzettend veel te besparen valt op onder meer: energie, afvalverwerking, Telecom, koffie en meubilair. Afgelopen maand schakelde Wokrestaurant Lotus Plaza in Veenwouden, BEER in om alle verzekeringen te vergelijken en om met een hosted telefonie oplossing te komen. Deze week heeft Lotus Plaza voor beide diensten akkoord gegeven en getekend.

Bezit ook jij een restaurant en wil je weten of en hoeveel jij per jaar kunt besparen? Vraag via info@beer.nl een gratis besparingsonderzoek aan.

BEER verleast nieuwe Mercedes C 350 Hybrid

BEER verleast nieuwe Mercedes C 350 Hybrid

Nog geen twee weken geleden, ontvingen wij van een klant een offerte voor een Mercedes C 350 Hybrid. Afgelopen donderdag kreeg BEER het akkoord deze voor hem te bestellen.

Met de aanschaf, krijgt de klant een technologisch hoogstandje. De viercilinder benzinemotor zorgt samen met de sterke elektromotor voor een gecombineerd vermogen van 205 kW (279 pk) en een koppel van 600 Nm. Het zijn de prestaties van een sportauto, gekoppeld aan een gecertificeerd minimaal verbruik van slechts 2,1 liter brandstof per 100 kilometer. Door de lage CO2-emissies komt de Mercedes C 350 Hybrid bij zakelijke inzet in aanmerking voor 7% bijtelling.

Overweeg je ook een nieuwe auto te leasen maar ben je onvoldoende op de hoogte welke mogelijkheden er zijn? Laat het dan over aan BEER. BEER neemt het gehele proces van aanschaf voor je over. Of het nu gaat om full operational lease, financial lease of shortlease; BEER regelt het. Het enige wat wij van onze klanten verlangen, is dat ze instappen en wegrijden.

Toprestaurant kiest voor topkwaliteit koffie van BEER

Toprestaurant kiest voor topkwaliteit koffie van BEER

Wat te doen als je officieel tot de top vijf van Chinese restaurants van Nederland bent doorgedrongen? Leun je dan tevreden achterover? Laat je alle lofuitingen over je heen komen en is het hoogste doel daarmee verwezenlijkt?

Vraag het Tai Pan Yau, eigenaar van Cheung Kwong in Franeker die vorige maand te horen kreeg dat zijn Chinese restaurant tot de absolute top van Nederland behoort. Wat dhr. Yau deed, was allesbehalve tevreden achterover leunen. "Zo'n verkiezing is natuurlijk een dikke pluim voor het team van Cheun Kwong maar het is niet onze drijfveer. Wij willen in alles het beste voor onze gasten betekenen. Het leveren van de hoogste kwaliteit en excellente service is voor ons het hoogste goed."

BEER is bijzonder trots een aandeel in die kwaliteit te mogen leveren. Cheung Kwong koopt via BEER koffiebonen in van Pure Africa. "De smaak is van een zeer hoge kwaliteit. De afdronk top en de crèmelaag is er één uit het boekje. En dat er van iedere kilo één euro wordt besteed aan een renteloos microkrediet waarmee Afrikaanse ondernemers geholpen worden bij het opzetten van hun eigen bedrijf, vind ik ook geweldig.", aldus dhr. Yau.
Naast de Limu koffiebonen uit Ethiopië van Pure Africa heeft Cheung Kwong ook de Melitta Cafina XT-6 volautomatische koffiemachine via BEER aangeschaft.

Ook geïnteresseerd in kwaliteitskoffie en/ machine's in verschillende prijsklassen? Stuur een mail naar: info@beer.nl.

RESTAURANT MINOYU IN ZWOLLE BESPAART DANKZIJ BEER

RESTAURANT MINOYU IN ZWOLLE BESPAART DANKZIJ BEER

BEER houdt van uitdagingen. De opdracht die het bekende sushi restaurant Minoyu in Zwolle ons gaf, is zo'n uitdaging. Onderwerp van de opdracht betreft de inkoop van energie. Minoyu daagt BEER uit om tot een grotere besparing te komen dan de offerte waar het restaurant zelf mee komt.

Gezien de offerte heeft Minoyu haar huiswerk goed gedaan. Het voorstel dat BEER moest zien te overtreffen bewijst dat Minoyu - naast het maken van sushi - ook 'scherp inkopen' van tot topsport beschouwt.

De besparingsanalyse die BEER bij Minoyu neerlegt, laat zien dat collectieve inkoop loont. BEER weet onder dezelfde voorwaarden toch nog eens extra te besparen. Vanaf vandaag mogen we restaurant Minoyu in Zwolle dan ook tot onze klantenkring rekenen.

BEER IN ZEE MET XEROX

BEER IN ZEE MET XEROX

Deze week zijn Rex International en BEER een strategisch partnership met elkaar aangegaan. Met het tekenen van het partnercontract wordt Rex International first supplier waar het gaat om printing. Als officiële dealer van Xerox Nederland BV levert Rex International via BEER onder andere MFP's, enterprise print services en workcenters.

De strategische samenwerking heeft tot direct gevolg dat BEER voor onderwijsinstellingen, kantoren, bedrijven en organisaties zeer scherpe prijzen neer kan leggen voor alles wat maar met printing te maken heeft.


BEER contracteert NVD

BEER contracteert NVD

Afgelopen donderdag, de 19e februari, was er in Haarlem het tekenmoment tussen Cor Aalbregt, General manager van de NVD Beveiligingsgroep en Arthur Post, Algemeen directeur van BEER.

De NVD Beveiligingsgroep, opgericht in 1909, is de oudste zelfstandige particuliere beveiligingsorganisatie van Nederland. De organisatie, bestaande uit één hoofd- en vijf regiokantoren, biedt een totaalconcept op het gebied van beveiligingsoplossingen aan. Met het tekenen van het contract committeren beide partijen zich voor een periode van vijf jaar. Vanaf deze plek willen wij de NVD Beveiligingsgroep bedanken voor het in ons gestelde vertrouwen.

BEER EN ONDERWIJS

BEER EN ONDERWIJS

Wat BEER tot missie verheven heeft, is dat organisaties doen waar ze goed in zijn. Voor de zorg betekent dat 'handen aan het bed'. De horeca moet gasten het ultieme avondje uit bieden. Productieomgevingen zoals fabrieken moeten simpelweg produceren en het onderwijs moet zich focussen op de overdracht van kennis en het leveren van een bijdrage aan de persoonlijke ontwikkeling van het kind/ jong volwassene.

Wat die laatste branche betreft is BEER de laatste tijd veel door onderwijsinstellingen benaderd om collectief voor hen in te kopen. Vanzelfsprekend voor de grootschalige inkoop van kantoorartikelen (papier, pennen en kleurpotloden) en daarnaast wordt BEER ook steeds vaker ingezet voor het regelen van energie, telecom, schoonmaak en beveiliging (cameratoezicht).

Door BEER in te zetten kan het onderwijs zich weer op de eigenlijke core business richten. BEER regelt en monitort alle facilitaire zaken. BEER staat met zijn één aanspreekpunt - één webportal - één app - één maandelijkse totaalfactuur, synoniem voor 'Eenvoud, gemak en totaalontzorging'.
 

TELECOMSCAN. HOE LIGT JOUW NETWERK ER BIJ?

TELECOMSCAN. HOE LIGT JOUW NETWERK ER BIJ?

Een van de diensten die BEER organisaties aanbiedt, is de Telecomscan. Wat wij, in samenwerking met onze partner VoiceByte, doen, is op locatie controleren of de infrastructuur aan data- en telefoonlijnen nog optimaal wordt gebruikt.

Het is namelijk eerder regel dan uitzondering dat organisaties voor lijnen betalen die al lang niet meer worden gebruikt. Het afsluiten en afstoten van deze lijnen zorgt meteen voor flinke besparingen.

De Telecomscan laat naast de overbodige lijnen ook zien wat de staat van het netwerk is. Risico's als uitval worden inzichtelijk gemaakt. Ook geeft de Telecomscan antwoord op de vraag of de infrastructuur nog geschikt is om innovaties op het gebied van telecom - die steeds meer vergen van het netwerk - aan te kunnen.

Meer weten? Vraag bij BEER de Telecomscan aan. Mail: info@beer.nl
BEER

BEER ONTVANGT OFFERTE-AANVRAAG VOOR KOFFIE

BEER ONTVANGT OFFERTE-AANVRAAG VOOR KOFFIE

Een mooie opdracht ontvangen om voor een klant - die drie middelgrote restaurants vertegenwoordigt - 600 kg Arabica koffiebonen en vier horeca koffiemachines tegen de beste prijs en afgezet tegen de beste voorwaarden, in te kopen.

BEER is inmiddels met een aantal koffiebranderijen in gesprek. Binnenkort meer! 

BEER BESPAART VOOR RESTAURANT UNO IN ZWOLLE

BEER BESPAART VOOR RESTAURANT UNO IN ZWOLLE

BEER werd door het Spaans/ Italiaanse restaurant UNO, gevestigd op de Nieuwe Markt 1 in het hartje van Zwolle, gevraagd een besparingsanalyse te doen. Het rapport wees uit dat het restaurant met bijna tweehonderd zitplaatsen een aanzienlijke kostenbesparing kan realiseren op energie.

BEER heeft daarop de realisering ingezet en via Essent - per direct - een grootgebruikerscontract voor restaurant UNO afgesloten.